ROZHOVOR | Adam Koukol

Kdybyste měl srovnat loňský a letošní rok, v čem se nejvíc lišily?

Loňský rok chodilo na golf víc lidí, protože

jinak tehdy nebylo možné dělat vůbec nic.

Golf byl jednou z mála aktivit, které šlo provozovat. Byl otevřený, byť třeba jen po dvojicích a s dalšími omezeními, ale i tak lidé

chodili. Dokonce za jakéhokoliv počasí. Letos to ještě doznívá. Lidé pořád berou golf

jako bezpečný sport. Ti, co si loni obnovili

členství nebo s golfem začali, chodili i letos, ale tím, že se otevřely i jiné možnosti,

tak se vše vrátilo do standardního provozu

a režimu. Loni byla zavřená restaurace

a fungovalo jen výdejní okénko, letos už resort fungoval bez zásadního omezení.

Adama Koukola těší, že Beřovice zůstávají rodinným hřištěm s příjemnou atmosférou.

Beřovický žolík?

Jednoznačně hřiště samotné!

Jsou golfové areály, které oslní na první dobrou komforale člověk se tam leckdy cítí tak trochu

ttem a luxusem,

l

nesvůj. A pak jsou resorty, které si na nic nehrají, ale přesto nabízejí špičkovou kvalitu – od hřiště přes tréninkové

plochy až třeba po skvělou restauraci – a k tomu jako přídavek ještě příjemnou rodinnou atmosféru. Tak přesně

tohle všechno najdete v Beřovicích. Místní osmnáctka

s výhledem na památný Říp je místem, kde se dají golfové

zážitky a výzvy namíchat ve velice „chutný koktejl“. Jaký

byl končící rok a co se chystá v tom příštím, o tom jsme si

povídali s ředitelem resortu Adamem Koukolem.

Rok se pomalu chýlí ke konci. Jaký

byl v Beřovicích i s covidem takříkajíc v zádech?

Nebyl to špatný rok. Docela špatně to

sice začalo, byli jsme zhruba měsíc uzavření právě kvůli covidovým opatřením.

Akce byly tehdy omezené pouze na obce,

takže jsme byli otevření jen pro pár lidí,

kteří v Beřovicích žijí a hrají golf. Nicméně

většinou všechno špatné bývá vyvážené

něčím dobrým.

Co to bylo v tomto případě?

Povedlo se třeba počasí. Tolik vláhy,

co spadlo z nebe, za poslední roky

60 | GOLF

nepamatuji. A hřišti to velice prospělo.

Pokud bych měl rok hodnotit podle návštěvnosti, tak to byl rok, který už se téměř vrátil do předcovidové doby. Takže

rok 2021 hodnotím víceméně pozitivně.

Dá se říct, že počasí bylo takovou

malou náplastí na covidové ústrky?

Pocitově určitě ano. Vždycky je lepší,

když je hřiště zelené. Máme zavlažované greeny, odpaliště a ferveje, ale rafy

ne. Za standardního léta rafy zežloutnou. Má to taky své kouzlo, ale letos byly

i rafy stále krásně zelené. Bylo to netradiční a příjemné.

Před pouhými dvěma roky nikoho

nenapadlo, že dnes nejskloňovanějším slovem bude covid. Co vám

zkomplikoval nejvíc?

Asi chod restaurace. Dnes s odstupem

času na to stále trochu doplácíme, protože si lidé zvykli, že si zahráli golf, jen

projdou a nesednou si v restauraci. To je

pro naši restauraci velká komplikace.

Praha a okolí jsou vůči golfu velice

vstřícné. Hřišť se tady nabízí dostatek. Na co lákáte golfisty vy?

Myslím, že se úplně všichni snaží, aby

měli co nejhezčí hřiště, co nejlepší

služby, to je jasné. Každé to hřiště je

trošku jinak postavené, jinak umístěné.

Řekl bych, že naším největším trumfem

je to, že jsme pořád rodinným hřištěm

s příjemnou atmosférou a silnou členskou základnou. Pořád se snažíme, aby

právě naši členové byli ti první na našem

hřišti. To beru jako náš cíl a velkou výhodu – silná členská základna se ukázala

i v covidové době, kdy nikdo nevěděl, co

bude dál, jak silný článek.

Když mluvíte o členské základně,

kolik máte členů?

Když vezmu roční a řádné a všechna členství dohromady, tak máme kolem devíti

stovek členů. Máme fungování hodně zaměřené na členy.

Nevím, nakolik je to vhodné, ale

vzpomněl jsem si na slogan jedné

politické strany: klidná síla. Vzhledem k tomu, jak Beřovice fungují,

jakou nabízejí kvalitu, přežívají bez