BUSINESS | Gastronomie

BRNO BUSINESS Golf & Style

DESIGNOVÁ RESTAURACE

SIGNATURE

pozvedla gastronomii na D1

Před rokem a pár měsíci se otevřela na nejfrekventovanější české dálnici

nová restaurace SIGNATURE. Stačilo jí půl roku na to, aby se o ní začalo

mluvit, a to nejen jako o místě, které vzniklo z dlouhé roky rozestavěné

budovy tyčící se nad dálnicí u sjezdu na Popůvky. Dva gurmánští srdcaři,

Jíří Lešikar a Lumír Sendrei, se rozhodli zlepšit gastronomickou úroveň

na D1 a dbají na každý detail – od pečlivého výběru dodavatelů přes

netradiční prostředí i nádobí až po finální produkt na talíři.

položeny do středu stolu a rodina si nabírá z mís dle libosti jako doma. „Jen ten

mech dostává u rodinných brunchů zabrat,

musíme děti víc hlídat,“ smějí se majitelé.

O mech se totiž musí pečlivě starat, sice

má být živ z vlhkosti vzduchu, ale v místnosti není dost potřebné vlhkosti, a tak se

musí každou noc kropit.

Restaurace je perfektním místem pro obchodní schůzky či pořádání nejrůznějších

eventů pro korporátní klientelu. Salonek

s videoprojektorem má kapacitu 60 míst,

celá restaurace disponuje 120 místy k sezení, v případě akce formou rautu pojme

až 200 osob. Zcela jistě si vyberete z široké palety vín, protože vinná karta čítá

kolem 400 druhů vín včetně 160 etiket

Champagne.

Výhodou restaurace je také to, že se nachází ve stejné budově jako hotel Victory.

Ten nabízí hostům moderní designově zařízené pokoje s vysokorychlostním Wi-Fi

připojením zdarma. V suterénu budovy

si hosté mohou dopřát thajské masáže

a kosmetické služby v relaxačním centru

ThaiStar, které přináší opravdu autentický

zážitek.

Až tedy navštívíte nedaleký Golf klub Autodrom Brno a začne vám kručet v břiše,

zajeďte si zpříjemnit odpoledne silným hovězím consommé z oháňky a dobrou jelení

kýtou na víně.

Restaurant najdete na D1 u sjezdu na Popůvky.

V recenzích se o restaurantu píše, že vyrostl

z mechu a týkového dřeva. To platí doslova,

neboť dominantou interiéru je skandinávský

mech zasazený do týkových „stromů“ a mechových koberců, což kontrastuje s výhledem na pulzující dopravní tepnu. Povedený

interiér pochází z dílny Pavla Kříže a architektonického studia KOMPLITS. „Pavel byl

pro nás jasná volba, jeho práci jsme dobře

znali a líbila se nám, přesto trvalo rok a půl,

než byl návrh interiéru hotový,“ shodují se

oba majitelé.

SIGNATURE má za cíl přinést do Brna uvolněný koncept restaurace v příjemném a stylovém prostředí s poctivou, pochopitelnou

a zároveň zajímavou kuchyní. „Chceme vařit

jen to, co dává smysl. Pro nás má význam

nabídnout hostům raději čerstvého tuňáka

ze Srí Lanky než mraženého pstruha, byť

z lokálního zdroje,“ vysvětluje Jiří Lešikar.

(PR)

„Kdybychom měli používat pouze místní

suroviny, v zimě bychom nabízeli jen brambory a kořenovou zeleninu. Proto používáme kvalitní a čerstvé suroviny odkudkoliv. Můžete u nás ochutnat lokálního

králíka, ale také čerstvou makrelu z Norska,

která žila přirozeně,“ dodává šéfkuchař Pavel Veltruský.

Nejde ale o typ restaurace, kde za večeři

necháte výplatu. Jídla se cenově pohybují

někde kolem tří, čtyř stovek za porci. „Nejsme příznivci kuchyně, kdy najdete na talíři malý kousek jídla ve stylu „kostky ve

skluzu“. U nás se dávají poctivé porce,“ shrnuje Lešikar.

Pravidelně se tu jednu neděli v měsíci pořádají rodinné brunche. Pro děti je kromě

vynikajícího jídla připraven bohatý doprovodný program. Jídlo se podává formou

sharování, což znamená, že pokrmy jsou

XV