BUSINESS | Gastronomie
BRNO BUSINESS Golf & Style
DESIGNOVÁ RESTAURACE
SIGNATURE
pozvedla gastronomii na D1
Před rokem a pár měsíci se otevřela na nejfrekventovanější české dálnici
nová restaurace SIGNATURE. Stačilo jí půl roku na to, aby se o ní začalo
mluvit, a to nejen jako o místě, které vzniklo z dlouhé roky rozestavěné
budovy tyčící se nad dálnicí u sjezdu na Popůvky. Dva gurmánští srdcaři,
Jíří Lešikar a Lumír Sendrei, se rozhodli zlepšit gastronomickou úroveň
na D1 a dbají na každý detail – od pečlivého výběru dodavatelů přes
netradiční prostředí i nádobí až po finální produkt na talíři.
položeny do středu stolu a rodina si nabírá z mís dle libosti jako doma. „Jen ten
mech dostává u rodinných brunchů zabrat,
musíme děti víc hlídat,“ smějí se majitelé.
O mech se totiž musí pečlivě starat, sice
má být živ z vlhkosti vzduchu, ale v místnosti není dost potřebné vlhkosti, a tak se
musí každou noc kropit.
Restaurace je perfektním místem pro obchodní schůzky či pořádání nejrůznějších
eventů pro korporátní klientelu. Salonek
s videoprojektorem má kapacitu 60 míst,
celá restaurace disponuje 120 místy k sezení, v případě akce formou rautu pojme
až 200 osob. Zcela jistě si vyberete z široké palety vín, protože vinná karta čítá
kolem 400 druhů vín včetně 160 etiket
Champagne.
Výhodou restaurace je také to, že se nachází ve stejné budově jako hotel Victory.
Ten nabízí hostům moderní designově zařízené pokoje s vysokorychlostním Wi-Fi
připojením zdarma. V suterénu budovy
si hosté mohou dopřát thajské masáže
a kosmetické služby v relaxačním centru
ThaiStar, které přináší opravdu autentický
zážitek.
Až tedy navštívíte nedaleký Golf klub Autodrom Brno a začne vám kručet v břiše,
zajeďte si zpříjemnit odpoledne silným hovězím consommé z oháňky a dobrou jelení
kýtou na víně.
Restaurant najdete na D1 u sjezdu na Popůvky.
V recenzích se o restaurantu píše, že vyrostl
z mechu a týkového dřeva. To platí doslova,
neboť dominantou interiéru je skandinávský
mech zasazený do týkových „stromů“ a mechových koberců, což kontrastuje s výhledem na pulzující dopravní tepnu. Povedený
interiér pochází z dílny Pavla Kříže a architektonického studia KOMPLITS. „Pavel byl
pro nás jasná volba, jeho práci jsme dobře
znali a líbila se nám, přesto trvalo rok a půl,
než byl návrh interiéru hotový,“ shodují se
oba majitelé.
SIGNATURE má za cíl přinést do Brna uvolněný koncept restaurace v příjemném a stylovém prostředí s poctivou, pochopitelnou
a zároveň zajímavou kuchyní. „Chceme vařit
jen to, co dává smysl. Pro nás má význam
nabídnout hostům raději čerstvého tuňáka
ze Srí Lanky než mraženého pstruha, byť
z lokálního zdroje,“ vysvětluje Jiří Lešikar.
(PR)
„Kdybychom měli používat pouze místní
suroviny, v zimě bychom nabízeli jen brambory a kořenovou zeleninu. Proto používáme kvalitní a čerstvé suroviny odkudkoliv. Můžete u nás ochutnat lokálního
králíka, ale také čerstvou makrelu z Norska,
která žila přirozeně,“ dodává šéfkuchař Pavel Veltruský.
Nejde ale o typ restaurace, kde za večeři
necháte výplatu. Jídla se cenově pohybují
někde kolem tří, čtyř stovek za porci. „Nejsme příznivci kuchyně, kdy najdete na talíři malý kousek jídla ve stylu „kostky ve
skluzu“. U nás se dávají poctivé porce,“ shrnuje Lešikar.
Pravidelně se tu jednu neděli v měsíci pořádají rodinné brunche. Pro děti je kromě
vynikajícího jídla připraven bohatý doprovodný program. Jídlo se podává formou
sharování, což znamená, že pokrmy jsou
XV