CESTY ZA GOLFEM | Heart of Golf
Stejně jako v Lengenfeldu vsadili i na
místní, ti se sem chodí naobědvat, o víkendu jsou jich tu spousty, budova stojí
teprve dva roky, ale místní si rychle navykli. Velmi rozumné ceny, meníčka s polévkou stojí kolem 7,80 euro. U obřích
oken s výhledem na jezero se člověk cítí
jako na dovolené. A české duši polichotí
jídelníček v češtině!
Přímo v centru městečka Weitra, asi kilometr
od hřiště, je Brauhotel Weitra,
lo
patřící
také k Heart of Golf. Skvělá rep
staurace,
zvěřina, spousta druhů piva
s
(hotel
má pivovar), česká obsluha.
(h
Golfový zákusek Hole in One dostanete jen ve Weitře.
nočky a další sladké pochoutky, nabídka
zákusků je bohatá.
LENGENFELD – VÍNO A BĚŽNÁ
JÍDLA
Dvě osmnáctky uprostřed vinic, majitel
víc vinař než golfista – je jasné, že tady
to je o víně, po jednotlivých odrůdách
se dokonce jmenují i jamky. Zase jsme
uprostřed venkova, restaurace se tomu
přizpůsobuje. „Vaříme i běžná hospodská
jídla ve vysoké kvalitě, na ně sem jezdí
i lidé z okolí,“ říká manažer hřiště Erich
Hubaczek.
To znamená řízky, kuře, těstoviny, ale na
lístku je vždycky i řada jídel dražších, luxusnějších. „Jsou hosté, co se chtějí najíst
co nejrychleji, jiní si zase u jídla a vína rádi
posedí. Vína máme v nabídce opravdu
hodně, většinu ze sklepů pana majitele
Gschwentnera,“ doplňuje Hubaczek.
A když v Lengenfeldu narazíte na den,
kdy se griluje venku, určitě si to nenechte ujít.
vejce, kapři – skoro všechno je regionální,
to v našem případě znamená tak do dvou
kilometrů. A obsah klubsendviče ovlivnili
sami golfisté, dali jsme na jejich chutě.“
Specialitou je burger Hausschachen. Je to
obrovský, dvacet centimetrů vysoký burger, náplní je všechno možné, maso, sýry,
zelenina… Dalším, co jinde nenajdete, je
desert Hole in One – čokoládový golfový
míček plněný mangem, kolem něj zeleno,
jako by ležel na louce, a ovoce. V lístku je
i nabídka jídel pro menší hlad, ale když si
dáte ten „menší“ smažák, přinesou vám
čtyři kousky, z nichž by leckde stačil jako
porce jeden.
WEITRA – 20 CM
VYSOKÝ BURGER
Před dvěma roky zrenovovaná klubovna nabízí v moderní restauraci skvělý
výběr jídel ve velice rozumných, na golfovou restauraci nízkých cenách. Začíná to už polévkami, krémová česnečka
s plátky česneku je super, klasická s fritáty zrovna tak.
„Golfisté jedí po hře nejraději lehčí jídla,“
prozrazuje manažer resortu Ali Kern. „Frčí
makové nudle, hodně se zaměřujeme na
kapry, z nich máme stále nejmíň tři jídla,
i když jídelníček často obměňujeme. Sýry,
62 | GOLF
Krevety podle šéfkuchaře v St. Oswaldu
MÜHLVIERTEL/ST.
OSWALD –
M
ZVĚŘINA
Z
Toto
hřiště je z klubů sdružených
T
v Heart of Golf od nás nejdál, ale určitě
č stojí za hřích. Chlubí se nejdelším
š pětiparem Rakouska – 612 metrů
a zajímavým, hodně lesním hřištěm, ale
za pozornost určitě stojí extravagantní
klubovna a v ní skvělé pokrmy. Tady je
těžko vybírat něco, co by vyniklo, vaří
se tradiční vídeňská kuchyně, regionální
speciality a spousta dalšího. Jmenovat
řízky a vepřové, to už bych se stále opakoval. Není špatné poohlédnout se po
něčem zvláštním.
Šéfkuchař doporučuje podívat se na jídelníčku po zvěřině, stále mají aspoň
jedno jídlo. Já si vybral krevety s avokádem, chutnaly nejmíň jako ve Španělsku.
Najíte se tady téměř za české ceny. Na
jídelním lístku najdete zvláštní poznámku
– všechny naše řízky jsou připravovány
na pánvi. Ono to jde jinak? Zřejmě ano,
ale tady ne.