CESTY ZA GOLFEM | Heart of Golf

Stejně jako v Lengenfeldu vsadili i na

místní, ti se sem chodí naobědvat, o víkendu jsou jich tu spousty, budova stojí

teprve dva roky, ale místní si rychle navykli. Velmi rozumné ceny, meníčka s polévkou stojí kolem 7,80 euro. U obřích

oken s výhledem na jezero se člověk cítí

jako na dovolené. A české duši polichotí

jídelníček v češtině!

Přímo v centru městečka Weitra, asi kilometr

od hřiště, je Brauhotel Weitra,

lo

patřící

také k Heart of Golf. Skvělá rep

staurace,

zvěřina, spousta druhů piva

s

(hotel

má pivovar), česká obsluha.

(h

Golfový zákusek Hole in One dostanete jen ve Weitře.

nočky a další sladké pochoutky, nabídka

zákusků je bohatá.

LENGENFELD – VÍNO A BĚŽNÁ

JÍDLA

Dvě osmnáctky uprostřed vinic, majitel

víc vinař než golfista – je jasné, že tady

to je o víně, po jednotlivých odrůdách

se dokonce jmenují i jamky. Zase jsme

uprostřed venkova, restaurace se tomu

přizpůsobuje. „Vaříme i běžná hospodská

jídla ve vysoké kvalitě, na ně sem jezdí

i lidé z okolí,“ říká manažer hřiště Erich

Hubaczek.

To znamená řízky, kuře, těstoviny, ale na

lístku je vždycky i řada jídel dražších, luxusnějších. „Jsou hosté, co se chtějí najíst

co nejrychleji, jiní si zase u jídla a vína rádi

posedí. Vína máme v nabídce opravdu

hodně, většinu ze sklepů pana majitele

Gschwentnera,“ doplňuje Hubaczek.

A když v Lengenfeldu narazíte na den,

kdy se griluje venku, určitě si to nenechte ujít.

vejce, kapři – skoro všechno je regionální,

to v našem případě znamená tak do dvou

kilometrů. A obsah klubsendviče ovlivnili

sami golfisté, dali jsme na jejich chutě.“

Specialitou je burger Hausschachen. Je to

obrovský, dvacet centimetrů vysoký burger, náplní je všechno možné, maso, sýry,

zelenina… Dalším, co jinde nenajdete, je

desert Hole in One – čokoládový golfový

míček plněný mangem, kolem něj zeleno,

jako by ležel na louce, a ovoce. V lístku je

i nabídka jídel pro menší hlad, ale když si

dáte ten „menší“ smažák, přinesou vám

čtyři kousky, z nichž by leckde stačil jako

porce jeden.

WEITRA – 20 CM

VYSOKÝ BURGER

Před dvěma roky zrenovovaná klubovna nabízí v moderní restauraci skvělý

výběr jídel ve velice rozumných, na golfovou restauraci nízkých cenách. Začíná to už polévkami, krémová česnečka

s plátky česneku je super, klasická s fritáty zrovna tak.

„Golfisté jedí po hře nejraději lehčí jídla,“

prozrazuje manažer resortu Ali Kern. „Frčí

makové nudle, hodně se zaměřujeme na

kapry, z nich máme stále nejmíň tři jídla,

i když jídelníček často obměňujeme. Sýry,

62 | GOLF

Krevety podle šéfkuchaře v St. Oswaldu

MÜHLVIERTEL/ST.

OSWALD –

M

ZVĚŘINA

Z

Toto

hřiště je z klubů sdružených

T

v Heart of Golf od nás nejdál, ale určitě

č stojí za hřích. Chlubí se nejdelším

š pětiparem Rakouska – 612 metrů

a zajímavým, hodně lesním hřištěm, ale

za pozornost určitě stojí extravagantní

klubovna a v ní skvělé pokrmy. Tady je

těžko vybírat něco, co by vyniklo, vaří

se tradiční vídeňská kuchyně, regionální

speciality a spousta dalšího. Jmenovat

řízky a vepřové, to už bych se stále opakoval. Není špatné poohlédnout se po

něčem zvláštním.

Šéfkuchař doporučuje podívat se na jídelníčku po zvěřině, stále mají aspoň

jedno jídlo. Já si vybral krevety s avokádem, chutnaly nejmíň jako ve Španělsku.

Najíte se tady téměř za české ceny. Na

jídelním lístku najdete zvláštní poznámku

– všechny naše řízky jsou připravovány

na pánvi. Ono to jde jinak? Zřejmě ano,

ale tady ne.