DRIVING | Životní styl
A1 – ALL IN ONE
vietnamské gastronomie v Česku
Slovo bufet máme v našem prostředí historicky spojené
s nevábně vyhlížející nádražní či městskou budovou,
umolousanými stoly se zbytky jídel, gulášovou polévkou
a pivem na stojáka. V západní kultuře, zejména v angloamerické tradici, však bývá bufet naopak synonymem
kultivovaného prostředí, vybraného vkusu a kvalitní gastronomie. Právě touto cestou se vydává i brněnská restaurace A1 – ALL IN ONE VIETNAMESE BUFFET, přicházející s nabídkou tradiční vietnamské a asijské kuchyně,
a to v šíři i pestrosti, která u nás dosud nemá obdoby.
TRADICE VIETNAMSKÉ
GASTRONOMIE
Vietnamská kuchyně patří mezi důležité
kulturní znaky této asijské země. Je také
svých aktuálních preferencí. Stůl doslova
září bohatostí jídel z mnoha různých ingrediencí. Důležitou roli hraje také prostředí, ve kterém konzumace probíhá.
Pro Vietnamce znamená jídlo základní společenskou událost, je spojujícím prvkem i způsobem, jak
trávit čas s rodinou, a to nejen u příležitosti různých oslav a významných výročí. Je sváteční událostí i poezií všedního dne.
považována za jednu z nejzdravějších na
světě. Jídla jsou kombinací rozmanitých
druhů zeleniny, masa, sóji a koření, které
se vařením, dušením či smažením připravují na mnoho způsobů. Základní ingredienci představuje pochopitelně rýže, která
je po celé zemi součástí každodenní
kuchyně a vyrábí se z ní i různé druhy
nudlí či koláčů. Ve vietnamské gastronomii se využívá čerstvých surovin a cílem
kuchařů je zachování co nejpřírodnější
chuti jídel.
Také tradice stolování se liší od té naší.
Pro Vietnamce znamená jídlo základní
společenskou událost, je spojujícím prvkem i způsobem, jak trávit čas s rodinou,
a to nejen u příležitosti různých oslav
a významných výročí. Je sváteční událostí
i poezií všedního dne. Pro kulturu stolování je typická nabídka velkého množství pokrmů na způsob švédského stolu,
z nichž si strávník sám vybere podle
130 | GOLF
VIETNAMSKÁ KUCHYNĚ, JAK JSTE
JI DOSUD NEPOZNALI
Restaurace A1 – ALL IN ONE VIETNAMESE BUFFET přenáší kus této tradice
i do našeho prostředí. Velký sál o rozloze
1 000 m2 s kapacitou 250 míst nabízí neomezenou konzumaci vietnamských pokrmů. Najdete zde nejrůznější druhy polévek, masa, nudlí, salátů, ryb, mořských
plodů či dezertů. A to vše pouze v ceně
jednoho vstupu!
Na denním menu můžete za cenu
300 Kč ochutnat z více než 30 oblíbených domácích jídel vietnamské kuchyně,
jako jsou kuřecí a hovězí pho nudle,
jarní závitky s krevetami či hovězí bún
bò nam bộ nudle. Večer se pak za akční
cenu 500 Kč nabídka rozšiřuje dokonce
na 50 jídel.
Návštěvníci mají přístup ke grilu, kde
na ně čeká perfektně upravený steak,
marinovaný vepřový bůček, chobotnice,
losos nebo krevety, to vše samozřejmě
i se saláty a dalšími oblíbenými pokrmy
z celodenního menu. Podobně bohatá